nutrition

Top 3 tips to gain weight

IMG_1266

English version below.

I dag är det många som har problem med övervikt, men det finns också de som har problem med att gå upp i vikt. Oftast kan det handla om att man börjat träna och har svårt att lägga på sig muskler. Om anledningen är att man har svårt att få i sig tillräckligt med mat är det en god idé att se över sina kostrutiner. I det här inlägget ger vi några tips till dig som vill gå upp i vikt på ett hälsosamt sätt.

1. Dra ner på fibrer

Fibrer är jätteviktigt för hälsan, men det tenderar också att göra en mätt vilket ofta leder till att man äter mindre energi över tid. I stället för att öka fiberintaget, som vi vanligen rekommenderar, kan det därför vara en god idé att dra ner på fiberintaget om du har svårt att gå upp i vikt. Du kan till exempel byta ut fullkornspasta mot vanlig pasta och äta grönsaker med måtta. Det handlar som sagt inte om att sluta äta fibrer helt, bara minska intaget.

2. Drick din energi

Ett av de bästa sätten att få i sig energi utan att det mättar särskilt mycket är att dricka sin energi. Satsa på att dricka mjölk, juice och olika smooties någon eller ett par gånger om dagen för att enkelt öka ditt energiintag.

3. Ät mer fett

Fett mättar visserligen bra, men det innehåller också mycket energi – vilket är precis vad du behöver. Se till att få i dig mer fleromättat och enkelomättat fett på en daglig basis, till exempel fett från lax, avokado, nötter och olivolja. En god idé är att ringla olivolja över maten för att genast göra en helt vanlig måltid mer energirik.

It’s no news that many people nowadays are overweight, however some people among us have trouble gaining weight. Most often this problem can surface when you start exercising and find you have some difficulty in gaining muscle mass. If the reason for this is that you have trouble consuming enough food to gain the weight, it is a good idea to review your dietary routines. In this post we provide some tips for those of you who want to gain weight in a healthy way.

1. Cut down on fibers

Fiber is very important for health, but it also tends to make you feel full, which often leads to consuming less energy over time. So if you’re having trouble gaining weight, instead of increasing your fiber intake, like we usually recommend, it may be a good idea to reduce fiber intake. For example, you can replace whole grain pasta with plain pasta and eat vegetables in moderation. It is not a question of cutting out fibers and vegetables completely, just about reducing your overall intake.

2. Drink your energy

One of the best ways to get energy, without feeling particularly full, is to drink it. You can start drinking milk, juices and various smoothies, once or twice daily to easily increase your overall energy intake.

3. Eat more fat

Although fats make you feel pretty satiated, they also contain a lot of energy, which is exactly what you need to gain weight. Make sure you eat more polyunsaturated and monounsaturated fats on a daily basis, such as salmon, avocado, and olive oil. A good idea is to pour olive oil over your food to immediately make an ordinary meal more calorific.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s