personal

Welcome to our blog

nina-pettersson-solmaz-golchin

English version below.

Det här är en blogg som riktar sig till kvinnor som vill ta hand om sin hälsa. Här kommer du att kunna läsa om vad du kan göra för att förbättra din hälsa, bygga en stark kropp och hålla dig frisk så länge som möjligt!

Vi som skriver här heter Nina och Solmaz. Vi träffades på läkarprogrammet vid Umeå universitet, där vi båda är studenter. Under sommaren 2017 arbetade vi tillsammans på ett forskningsprojekt om Alzheimers sjukdom och upptäckte att vi arbetade synnerligen bra ihop. Vi delade dessutom många värderingar om hälsa och träning.

Nina har många års praktisk erfarenhet av fysisk träning i olika former, hon är licensierad personlig tränare och har tidigare studerat fysioterapi. Solmaz har istället en gedigen forskarbakgrund, och är disputerad i bionanoteknik. Vi båda brinner för hälsa i allmänhet och styrketräning i synnerhet, och vill gärna inspirera andra kvinnor till att upprätthålla en hälsosam livsstil.

I bloggen kommer vi att dela med oss av personliga historier och åsikter, såväl som mer forskningsorienterade inlägg. Vi vill göra vetenskapen lättillgänglig och lättförståelig för dig, så att du enkelt kan ta del av den och undvika att gå på diverse myter och missuppfattningar som finns inom träning och hälsa. 

Hoppas att du vill följa med oss!

This is a health and fitness blog focusing on women who would like to improve their health. Here, you’ll be able to read about what you can do to improve your health, build a strong body, and remain as healthy as possible for as long as possible.

We are Nina and Solmaz. We’re both medical students at Umeå University, and met during first year of medical school. During the summer of 2017 we started working on a research project involving amyloid fibrils and their relation to Alzheimer’s disease. To our delight, we discovered we work extremely well together. We also share many core values regarding health and fitness.

Nina is a certified personal trainer with many years of experience with different forms of training and physical exercise. She has previously studied physiotherapy. Solmaz considers physical exercise a natural part of her lifestyle. She has a solid research background and has a PhD in bionanotechnology. We are both passionate about public health in general and resistance training in particular, and would like to inspire women to maintain a healthy lifestyle.

In this blog, we will share our personal stories and opinions, as well as some more research-oriented posts. We will endeavour to make the science convenient and easy, so that you can avoid the traps of the various myths and misconceptions that exist within the world of health and fitness.

We would love for you to join us!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s